BeveiligingNieuws Dagelijks nieuws over beveiliging en veiligheid

 • Vijftien aanhoudingen tijdens veegactie FASTNL
  by redactie on 2 juni 2020 at 10:25

  Vijftien veroordeelden, goed voor bij elkaar 22 jaar gevangenisstraf, zijn de afgelopen periode door het Fugitive Active Search Team (FASTNL) aangehouden en overgebracht naar een penitentiaire inrichting om hun straf uit te zitten. Drie personen zijn aangehouden voor in totaal aan 2.145.669 euro openstaande vorderingen. De veroordeelden zijn verspreid over het land aangehouden. FASTNL zag Het bericht Vijftien aanhoudingen tijdens veegactie FASTNL verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • VideoGuard breidt uit met Euklis uit Italië
  by redactie on 2 juni 2020 at 10:07

  Sinds 2007 ontwikkelt het Italiaanse Euklis hoogwaardige oplossingen voor diverse beveiligingstoepassingen voor met name de vitale infrastructuur. In Nederland is de fabrikant nog niet zo bekend, maar daar gaat VideoGuard verandering in brengen, nu het Euklis in de Benelux gaat vertegenwoordigen. In Italië worden de producten van Euklis onder andere gebruikt op de luchthaven van Het bericht VideoGuard breidt uit met Euklis uit Italië verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Inbrekers kiezen vaker voor schuren en kelderboxen
  by redactie on 1 juni 2020 at 21:22

  De coronacrisis lijkt volgens verzekeringsbemiddelaar een positief effect te hebben op inbraken in woningen. In de maand april halveerde het aantal woninginbraken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toch zitten inbrekers niet stil en lijken ze uit te wijken naar schuren en kelderboxen. Voor wat betreft schuren en kelderboxen is er sprake van een Het bericht Inbrekers kiezen vaker voor schuren en kelderboxen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Gezichtsherkenningsterminals met temperatuurdetectie
  by redactie on 1 juni 2020 at 14:44

  Vanderbilt, fabrikant van beveiligingssystemen, introduceert gezichtsherkennings- en handpalmherkenningsterminals met temperatuurdetectie door ZKTeco. Deze worden toegevoegd aan de systemen voor toegangsbeheer. De producten verlenen toegang zonder dat aanraking nodig is. Daarbij wordt gebruik gemaakt van gezichtsherkenning, die zo nauwkeurig is, dat het dragen van een mondkapje geen verschil maakt. Gelijktijdig wordt de lichaamstemperatuur, zodat de passant Het bericht Gezichtsherkenningsterminals met temperatuurdetectie verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • 100.000 dollar beloning voor vinden beveiligingslek
  by redactie on 1 juni 2020 at 14:17

  Computerfabrikant Apple heeft beveiligingsonderzoeker Bhavuk Jain 100.000 dollar betaald voor ontdekken van een beveiligingslek in ‘Inloggen met Apple’. Door het lek zouden hackers Apple ID-accounts kunnen overnemen, waarmee zij ook bij andere diensten kunnen inloggen.  Jain ontdekte het lek in ‘Sign in with Apple’ in april en meldde dit bij Apple. De fabrikant startte direct Het bericht 100.000 dollar beloning voor vinden beveiligingslek verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Studenten tegen verplichting van surveillancesoftware
  by redactie on 1 juni 2020 at 13:44

  De Centrale Studentenraad (CSR) heeft een kort geding aangespannen tegen de Universiteit van Amsterdam. Dit vanwege het gebruik van de Proctorio-software, waarmee de universiteit via de webcam op de laptop kan controleren of studenten niet sjoemelen tijdens de online tentamens. Volgens studentenmagazine Folia vindt de studentenraad dat studenten het recht hebben om het gebruik van Het bericht Studenten tegen verplichting van surveillancesoftware verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • 0800-1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus
  by redactie on 1 juni 2020 at 13:24

  Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan nu bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het gratis nummer is dagelijks bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land Het bericht 0800-1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Als beveiliger de coronacrisis overleven met creativiteit
  by redactie on 1 juni 2020 at 12:38

  BMS Security timmert sinds een jaar of drie aan de weg met onder andere beveiliging van evenementen en horeca. Sectoren die zwaar onder druk staan door de coronacrisis. Toch blijft zijn bedrijf goed draaien. Dankzij creativiteit en flexibiliteit, aldus directeur Bülent Dogan. BMS Security is een van de gebruikers van Secusoft, het automatiseringsplatform voor beveiligingsbedrijven. Het bericht Als beveiliger de coronacrisis overleven met creativiteit verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Hanwha vergemakkelijkt toevoeging van IP-camera’s
  by redactie on 1 juni 2020 at 11:27

  Hanwha Techwin introduceert de Wisenet PoE-extendercamera’s. Deze zijn ontworpen om installateurs en eindgebruikers tijd en geld te besparen wanneer twee camera’s binnen 80 meter van elkaar moeten worden geïnstalleerd. Een bestaande Wisenet-camera kan worden vervangen door een PoE-extendercamera, waarna de vervangen camera op een nieuwe locatie opnieuw geïnstalleerd kan worden. Beide apparaten gebruiken dan dezelfde Het bericht Hanwha vergemakkelijkt toevoeging van IP-camera’s verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

 • Hikvision brengt uitgebreide terminal voor gezondheidscheck
  by redactie on 31 mei 2020 at 15:20

  Een standalone terminal waar mensen op aan kunnen geven of ze recentelijk gezondheidsklachten hebben gehad, met daarbij temperatuur screening. Veilig voor de bezoekers en makkelijk voor het personeel door de automatische melding als iemand aangeeft niet helemaal fit te zijn. Dat is de MinMoe-terminal van Hikvision. Er is veel mogelijk met de veelzijdige MinMoe-terminals van Het bericht Hikvision brengt uitgebreide terminal voor gezondheidscheck verscheen eerst op BeveiligingNieuws.